Basgitaarles, contrabasles en improvisatieles van Wiro Mahieu.

“Leerlingen van mij stromen jaarlijks door naar conservatoria. Recentelijk in 2020 Norman Samuels (Foxlane). In 2021 Timo Mulder en Emile Fortanier en in juni 2022 Daniel Oosthout. Sinds de jaren ‘90 zijn velen hun voorgegaan! Oa ook bekende jonge professionele bassisten als Teun Creemers en Jort Terwijn”.

Het is mogelijk bij Wiro Mahieu privélessen contrabas/basgitaar en improvisatie-les te volgen. Ik woon in de benedenstad van Nijmegen en beschik over een bezoekersvergunning voor het parkeren, ook niet onbelangrijk. Woon je verder weg; ik geef ook graag via beeld-bellen les. Ook vocalisten, pianisten, cellisten en gitaristen geef ik improvisatie-lessen. Ik heb daar een methodiek voor die overkomt en werkt! Tevens ben ik beschikbaar als pop en jazz band-coach.

De lessen zijn voor iedereen vanaf ongeveer 6/7 jaar. Bij deze jonge leeftijd categorie zijn kleine, zogenaamde ‘short-scale’ basgitaren en 1/8 contrabassen beschikbaar.

Ik heb ruim 30 jaar lesgegeven in “Het Huis voor de Kunsten de Lindenberg” van 1988 tot 2019. Per september 2021 heb ik 33 jaar basdocent ervaring en inmiddels ruim 30 privé leerlingen met plaats voor meer.

Ik gaf op de Lindenberg basgitaar- en contrabas-les en was tevens docent voor pop en jazzbands van alleraard niveau. Enkele leerlingen waren en zijn me nu nog meer dan 15 jaar trouw. Ook ben ik docent geweest op het ArtEZ conservatorium te Arnhem van 2008 tot 2015 alwaar ik contrabas lessen verzorgde plus ensemble lessen pop en jazz tot aan het laatste studiejaar of tijdens de ‘masterstudie’ na het behaalde bachelor niveau. Tevens gaf ik er ritmesectie lessen (piano/keys, basgitaar/contrabas, gitaar, drums/percussie) plus improvisatie lessen aan vocalisten en andere instrumentalisten.

Voor verantwoorde en degelijke lessen ben je bij mij in veilige handen. Dit wanneer je er bijvoorbeeld aan denkt om te beginnen met bassen of je niveau op te krikken. Ook heb ik de ervaring je voor te bereiden op een professionele muziekopleiding.

Vele nu bekende bassisten zijn je voorgegaan zoals: Job van Summeren (De Staat), Norman Samuels (Foxlane, zijn nr Birmingham (over de tv serie Peaky Blinders) heeft per feb 2021 totaal 170K vieuws op Youtube en ruim 2 miljoen streams op spotify), Teun Creemers (Raad van Toezicht), Solon Carpay, Jeroen Kurpershoek (nu docent Lindenberg), Fedde Sappelli (Willy Vetsap jazzband), Paul Sips (nu ook uitstekende basgitaar reparateur met basgitaar-speciaalzaak: www.bassmatters.nl), Gregor Sonnenberg, Dion Nijland (nu docent ArteZ Arnhem) Jort Terwijn, Hanna vT, Marcus Rietveld, Joost Jacobs, Gilles van Miieghem, Julian Weijers, Bas Rietmeijer (mijn eerste leerling in 1988, helaas overleden in 2017) en vele vele anderen. Timothy Stift behaalde met zijn groep de 2de plaats op De Roos van Nijmegen 2021. Tientallen leerlingen heb ik gedurende de jafgelopen aren ‘op vakopleidingen gezet’. In 2020 zijn 2 leerlingen van me aangenomen op ArtEZ Arnhem. Ook in juni 2021 zijn 2 leerlingen van me aangenomen op conservatoria als ArtEZ Arnhem en HKU Utrecht.

In band-coaching verband doceerde ik ook oa zanger-pianist Ruben Hein, upcoming zangeres Linde Schone en drummer Flin van Hemmen (nu in New York actief).

Door mijn ervaring weet ik wat nodig is om muzikaal te groeien.

Er kunnen allerlei speelstijlen en technieken aan bod komen uit de pop, rock, jazz (improvisatie), funk, fusion en aanverwante stijlen. Houding, timing, theorie en techniek en speelplezier zijn de basis ingrediënten om jou als bestaand en aanstaande bassist je eigen perspectieven te leren ontwikkelen en verbreden. Ik help je uiteraard ook met nummers die je met YouTube wilt meespelen. Het is ook mogelijk alleen improvisatie lessen te volgen wanneer je bv een ander instrument bespeeld of zingt. Mail me aub voor een proefles (die half geld kost) op wiromahieu@hotmail.com of bel 06-22484430.

De lessen kosten 50,- euro per uur, of 25 per half uur en ik reken geen BTW. De les mag je ook opnemen met telefoon/audio/video. Je kan ook met 2 personen 1 uur of 0,5 uur op les komen, de kosten veranderen niet, die deel je dan. Koop je tzt 10 uur les in 1 keer, krijg je er 1 uur gratis bij cadeau.

Met vriendelijke muzikale groet en wie weet tot ziens,

Wiro Mahieu